Interpretació

nfaju 170
Nascut a Barcelona compagina els seus estudis universitaris d’Econòmiques (UPF) i, posteriorment, d’Humanitats (UPF) amb els seus estudis superiors de cant (Conservatori Superior de Música del Liceu) amb Cecília Fondevila i Eduard Giménez i, posteriorment, al Departament de Música Antiga de l’ESMUC amb Marta Almajano. Completa els seus estudis de tècnica vocal amb Kurt Widmer (Basilea), Nancy Argenta (Londres), Robert Expert (París), Montserrat Figueras, Cindee Sanner (New York) i Dolors Aldea entre d’altres.

És membre de l’Aula d’Òpera del Conservatori del Liceu (dirigida per Carme Bustamante) on interpreta Il Giovedí Grasso de Donizetti i l’estrena de l’òpera Atzar d’Albert Guinovart al Pati de Lletres de la Universitat de Barcelona sota la direcció de Miquel Ortega i Fernando Marina. Durant la Temporada d’Òpera en Català 1998-1999 al Teatre Principal de Barcelona interpreta, sota la direcció de Francesc Guillen, rols secundaris en les òperes El Barbero de Sevilla de Paisiello i La filla del regiment de Donizetti i el rol de Pedrillo del Rapte del Serrall de Mozart.

unnamed (6)És guardonat amb el Premi d’Honor de Cant del Conservatori Superior de Música del Liceu (2004) i per la Summer Academy del Mozarteum de Salzburg (2003), èssent convidat a actuar a la Grosser Saal del Mozarteum de la mateixa ciutat austríaca durant dos anys consecutius.

Inicia la seva carrera professional participant amb la Camerata de Laussane dirigida per Pierre Amoyal, en programes de música barroca; i amb Aestas Musica sota la direcció de Lawrence Cummings,  actuant al Teatre Nacional de Varazdin (Croàcia).

foto 3

Des de principis del 2000 col.labora com a contratenor solista amb formacions com el Cor de Cambra Francesc Valls, Harmonia del Parnàs, Arts Cambra, Canto Coronato, Ensemble Meridien, Cor de Cambra de la Diputació de Girona, Cor de Cambra del Palau de la Música Catalana, Orfeó Català i, freqüentment, amb  Vespres d’Arnadí i Barcelona Ars Nova.

Ha participat en el Festival de Música de Cadaqués, Festival d’Òpera de Butxaca i Noves Creacions, Off Liceu-Diàlegs musicals, Bachcelona, Festival de Música Antiga de Barcelona, Setmana de la Música Antiga de Girona, Temporada Alta, Semana de Música Religiosa de Cuenca, Kammeroper im Rathaushof Konstanze (Alemanya), The Day of Ancient Music in Alden Biesen (Bèlgica) i Festival de Música Antiga de Bergen (Noruega) i en sales com el Palau de la Música Catalana, l’Auditori de Barcelona, l’Auditori de Girona,  l’Auditori Enric Granados de Lleida, l’Auditori de Castelló, l’Auditorio-Palacio de Congresos de Oviedo i l’Auditori d’Ordino entre d’altres.

unnamed (5)

Ha actuat amb l’Orquestra Simfònica del Vallès, l’Orquestra de l’Acadèmia del Gran Teatre del Liceu, Orquestra de Cambra de Granollers, Orquestra Nacional Clàssica d’Andorra, Orquestra Terrassa 48 i Simfònica de Corda i Cobla de Catalunya, Orquestra Barroca de Barcelona Orquestra Barroca Catalana.

En el camp de l’òpera contemporània destaca la seva participació en La meua filla sóc jo creada i dirigida per Carles Santos al Teatre Lliure de Barcelona i Teatro Español de Madrid; en el Edinburgh Festival interpretant el rol d’Omar de l’òpera The Death of Klinghoffer de John Adams dirigida per Edward Gardner i produïda per l’Scottish Opera; en l’enregistrament del Somni de Gulliver de Roland Olbeter per al Teatre Nacional de Catalunya, l’estrena de Llull de Francesc Cassú i l’estrena d’Ar’ab la forsa del freis de Carlos de Castellarnau; així com la seva col.laboració en el Copenhagen Re:New 2008 amb l’òpera Trenes de Marzo de Lars Graugaard.